FAQ – Vanliga frågor och svar

 Vad är laminatgolv?

Laminatgolv är ett golv med en dekor, vanligen en dekoration av trä, sten eller klinker men andra mönster förekommer också. Tillverkningsmetoden är en laminering (sammanfogning) av flera skikt som limmas/pressas ihop under högt tryck. De har tre skikt, där ytskiktet består av ett specialbehandlat papper med en skyddande plastfilmsyta.

Vad är linoleum?

Linoleum framställs av sågspån eller ett mjöl av kork, kokt linolja, harts, diverse sickativ (torkmedel) samt färgpigment. Linoleum har fått vidsträckt användningsområde bland annat som linoleumgolv som är hållbart, värmeisolerande och ljuddämpande.

Varför använda annat golv i mitt badrum?

Det som viktigast när det gäller golv i badrum och andra våtutrymmen är så klart att de är vattentäta och hygieniska. Och då är det plastgolv och andra speciella våtrumsgolv som gäller. Allt för att undvika vattenskador som i sin tur kan leda till mögel och väldigt dyra renoveringar.

 

Hur vet jag vilket golv jag ska använda?

Det bästa alternativet är att fråga någon som vet, vi på Golvab kan alltid hjälpa dig med rådgiving och kunskap när det kommer till material, verktyg och golvläggning!

 

Hur mycket kostar det att anlita en golvläggare hos Golvab?

Priset varierar beroende på storleken av arbetet, material, tid etc. Kontakta oss så berättar vi mer!

 

Kan/borde jag lägga mitt nya golv själv? 

Absolut, men se till att ha rätt verktyg och kunskap om hur man gör. Om du inte känner dig 100% säker kan du alltid kontakta oss på Golvab och fråga, så kommer vi att rådgiva dig och ge dig rätt kunskap.